Vlak voor de derby SKS - VC ondertekenden de secretaris van beide clubs het samenwerkingsverband voor de jeugdopleiding van VC Herentals en K SKS Herentals.

Charel Janssens, voorzitter van SKS Herentals : "Het gezond verstand heeft gezegevierd. De onderhandelingen zijn steeds in zeer goede sfeer verlopen en ondanks dat VC Herentals een opmerkelijk aantal meer jeugdspelers heeft dan SKS Herentals, stond de voorzitter van VC Tony De Busser, er op dat beide partijen op gelijke voet zouden behandeld worden."

De clubbelangen werden ondergeschikt gemaakt aan de jeugd. Tony De Busser: "We nemen onze sociale functie als clubs op en willen zoveel mogelijk Herentalse jeugd kansen geven om te voetballen."

Om de samenwerking aan de ouders en verantwoordelijken uit te leggen worden er volgende week drie info-avonden georganiseerd in de bovenkantine van VC Herentals.

Het programma:
- dinsdag 17 april: worden de ouders verwacht van de duiveltjes geboren in 2006, 2005 en 2004
- donderdag 19 april: komen de ouders van de préminiemen geboren in 2003, 2002 en miniemen geboren in 2001 en 2000 aan bod
- vrijdag 20 april: ouders van knapen geboren in 1998, 1999 en de scholieren geboren in 1997 en 1996.

De trainingen en wedstrijden zullen plaatsvinden op de beide campussen, dus zowel op het veld van VC Herentals en SKS Herentals. Dit gebeurt onder het waakzaam oog van Patrick Raeymackers de nieuwe jeugdcoördinator.

Supervisie is er daarbij van Roger Dierckx en Luc Beyens.